ADDRESS

Laan van Hoornwijck 174
2497 DG Den Haag

PHONE

070 888 5208

Scootmobiellessen

De praktijk beschikt sinds kort over een scootmobiel zodat u het kunt uitproberen en/of lessen te krijgen voor het veilig rijden. Uiteraard kunt u ook lessen krijgen op uw eigen scootmobiel.

Ergotherapie Zeker helpt u ook bij WMO-aanvragen voor een scootmobiel en adviseert wat voor soort type scootmobiel het meest geschikte voor uw situate is.

Aandachtspunten bij de rijlessen zin zijn:

1. Goed bedienen scootmobiel

Tijdens scootmobiellessen leert u onder andere hoe u het voertuig bedient. Van remmen en gas geven tot richting aangeven en snelheid maken. Want, het goed bedienen van de scootmobiel kan best even wennen zijn. Bijvoorbeeld om snelheid te maken moet u op veel scootmobielen in een handgreep knijpen. Wilt u stoppen? Dan laat u de handgreep los. Weet u hoe het bedieningspaneel van uw scootmobiel werkt? Dan rijdt u veiliger en met meer zelfvertrouwen op de weg.

2. Veilig de scootmobiel besturen

Het lijkt zo vanzelfsprekend. Met de juiste snelheid voor- en achteruit rijden op een scootmobiel, een helling op- en afrijden, rustig een bocht naar rechts en links nemen of plotseling remmen als er bijvoorbeeld een bal de weg opstuitert. Hoe u dat veilig en zonder problemen doet, oefent u tijdens scootmobiellessen.

3. Manoeuvreren met de scootmobiel

Drempels nemen, de stoep op- en afrijden, rijden over een hobbelige ondergrond plus voor- en achteruit inparkeren. Enkele voorbeelden van alledaagse situaties waar u als scootmobielrijder mee te maken krijgt. Tijdens scootmobiellessen oefent u diverse veelvoorkomende praktijksituaties. Het aantrekkelijke hiervan is dat u weet hoe u met uw scootmobiel moet sturen. Dat verhoogt uw zelfvertrouwen en zorgt dat u een stuk veiliger rijdt als u de weg opgaat.

4. Juiste kennis verkeersregels

Uiteraard behandelen wij ook de verkeersregelsĀ die voor u als scootmobielrijder van belang zijn. Immers, die zijn net even anders dan wanneer u lopend, op de fiets of met de auto aan het verkeer deelneemt. Is uw kennis eenmaal opgefrist? Dan is uw verkeersinzicht een stuk beter en neemt u veilig deel aan het verkeer.

5. Onder begeleiding praktijkervaring opdoen

Prettig aan scootmobiellessen is ook dat u onder begeleiding praktijkervaring opdoet. Zo kan er met echte verkeerssituaties worden geoefend. Bijvoorbeeld door een ritje in uw woonomgeving te maken, het winkelcentrum verkennen per scootmobiel en een tocht maken buiten de bebouwde kom. Op die manier brengt u de opgedane kennis in praktijk. Dat is niet alleen goed voor uw zelfvertrouwen, maar draagt eveneens bij aan een veilige mobiliteit en vermindert de kans op ongelukken.