ADDRESS

Laan van Hoornwijck 174
2497 DG Den Haag

PHONE

070 888 5208

Vanaf april komt Nienke het Team van Ergotherapie Zeker versterken. Welkom Nienke!

Mijn naam is Nienke Gerlofsma, een ondernemende en enthousiaste ergotherapeut.  Ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag en ik heb de opleiding tot ergotherapeut afgerond op de Hogeschool Rotterdam.

Alle activiteiten die een persoon uitvoert op een dag zijn onderdeel van de rol die iemand vervult en geven betekenis aan het leven van mensen. Door te handelen participeren mensen in de samenleving. Wanneer iemand door een aandoening een beperking ondervindt is er een kans dat er activiteiten die die persoon uitvoert op een dag wegvallen, omdat de persoon niet langer meer in staat is om deze zelfstandig uit te voeren. Het niet zelfstandig kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten heeft vervolgens invloed op de participatie van die persoon. Als ergotherapeut wil ik samen met u bereiken hier verandering in te brengen, zodat u meer zelfstandigheid in het dagelijks leven (terug)krijgt.

Als ergotherapeut heb ik werkervaring in de (geriatrische) revalidatie, ziekenhuissetting en eerstelijn (huisbezoeken). Mijn specialisatie is voornamelijk de doelgroep Neurologie.  Daarnaast behandel ik ook mensen met COPD, amputaties, orthopedische problematiek, valangst ect..

Naast mijn werk in de praktijk werk ik ook als ergotherapeut bij een game develop bedrijf, waar ik mij bezighoudt met het implementeren  van therapeutisch onderbouwde games tijdens behandelsessies /revalidatie.