ADDRESS

Delft: Marshalllaan 2
Den Haag: Laan van Hoornwijck 174

PHONE

070 888 5208

Ergotherapie voor kinderen vanaf november 2021

Geachte ouders,

Door de effecten van COVID-19 hadden wij de afgelopen tijd geen capaciteiten voor kinderergotherapie. Wij kregen vaak verzoeken daarvoor maar moesten deze helaas afwijzen. We zijn druk bezig geweest om dit wel weer te kunnen opstarten, ook gezien de grote vraag voor kinderergotherapie in de wijk Ypenburg. Vanaf november 2021 is het weer mogelijk om uw kind vanaf 4 jaar bij ons aan te melden voor de kinderergotherapie. (Voor kinderen die jonger zijn dan 4 jaar verwijzen wij u graag door naar Ergotherapie ZIP in Rijswijk.)

Hieronder vindt u meer informatie over kinderergotherapie:

Wat is kinderergotherapie?
Het doel is dat uw kind dagelijkse activiteiten met plezier en zo zelfstandig mogelijk kan uitvoeren. Hierbij wordt de focus gelegd op de ontwikkeling van de vaardigheden van uw kind. Moeilijkheden kunnen zich bijvoorbeeld voordoen in de ontwikkeling van de fijne motoriek, zelfredzaamheid, planning, aandacht en concentratie.

Waar kunt u aan denken?
– Schrijfproblemen
– Concentratieproblemen (waaronder moeite hebben met stilzitten of extra tijd nodig hebben voor taakjes)
– Moeite met ADL-taken, zoals het aan- en uitkleden, strikken van de veters, knopen van knoopjes, omgaan met mes en vork
– Moeite hebben met hanteren van speelgoed of gereedschap

Werkwijze
Als ergotherapeut kijken wij naar het geheel, dit betekent dat wij kijken naar uw kind, u als ouder en andere betrokkenen (o.a. leerkracht). Door naar het geheel te kijken kunnen alle problemen in kaart worden gebracht. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en beperkingen van het kind (en zijn omgeving). Hierin zoeken wij in samenwerking met u naar oplossingen. De mogelijkheden van uw kind staan hierbij centraal. Met ergotherapie wordt er oplossingsgericht (en met spel) gewerkt aan het bevorderen en ontwikkelen van de vaardigheden van uw kind.