ADDRESS

Delft: Marshalllaan 2
Den Haag: Laan van Hoornwijck 174

PHONE

070 888 5208

Veelgestelde vragen

Wordt ergotherapie vergoed?

Ja. Ergotherapie wordt vanuit de basisverzekering 10 uur per jaar vergoed. De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Voor ergotherapie uit de basisverzekering geldt het eigen risico.

Komt de ergotherapeut aan huis?

Het is mogelijk om een afspraak voor een huisbezoek te maken.  

Heb ik een verwijzing van een huisarts nodig?

Nee. De praktijk beschikt over het DTE certificaat, dit staat voor Directe Toegankelijkheid Ergotherapie. Dit betekent dat er geen verwijzing van de huisarts nodig is. Bij de eerste afspraak wordt er een screening van ongeveer 15 minuten gedaan. Uit deze screening zal blijken of er direct met de behandeling gestart kan worden, of dat er toch een verwijsbrief van de huisarts nodig is.

Is er een wachtlijst?

De wachttijd tot er een afspraak kan plaatsvinden is wisselend en moeilijk te voorspellen. Op dit moment is de wachttijd ca. 4 weken. Cliënten die naar de praktijk kunnen komen, kunnen meestal sneller ingepland worden dan huisbezoeken. Sommige cliënten krijgen voorrang als dit medisch gezien dringend noodzakelijk is.

Kan ik bij Ergotherapie Zeker terecht voor  handspalken?

In onze praktijk kunt u niet terecht voor handspalken.

Bestaat er mogelijkheid voor kinderergotherapie?

Kinderergotherapie is mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor kinderen die jonger zijn verwijzen wij u door naar ergotherapiepraktijk ZIP.